Kedvezményezett neve:“Fémsystem” Kereskedelmi és Vállalkozási Kft.Projekt címe: A Fémsystem Kft. gyártó üzemének épületenergetikai fejlesztése, napelemes rendszer telepítés

Támogatás összege: 35 408 505 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

Tényleges befejezés dátuma: 2022. július 05.

Projekt azonosító száma:
GINOP-4.1.4-19-2020-01044

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja a cég telephelyén Nyíregyháza, Rákóczi út 100. szám alatti megvalósulási helyszínen található gyártó üzemünk energetikai fejlesztése és megújuló energiával történő ellátása volt.

A felújított épületrész (régi épületrész) szigetelése során az energetikai szakvéleményben meghatározottak szerint szendvicspanelek kerültek az oldalfalakra és a tetőre. Az ablakok korszerűsítése során a régi ablaküvegek cseréje történt 3 rétegű hőszigetelt üvegre. A régi üzemrészben a bejárati ajtó, illetve a szekcionált kapu cseréje is megtörtént az Energetikai Tanúsítvány szerint. A régi üzemrészben a világítás korszerűsítése során a régiek helyett új energiatakarékos LED-es világítótestek kerültek, az új üzemrész esetében a meglévő armatúrákba új LED fénycsövek beépítésére került sor. A fűtésrendszer átalakítása korszerű kondenzációs kazán beépítésével és sötétsugárzók elhelyezésével történt.

A cég megújuló energiafelhasználást célzó tevékenysége kapcsán 20 kW-os napelemes rendszert telepített. A pályázati felhívásnak megfelelően a felújított épület tetőszerkezetén kerültek elhelyezésre a napelemek, a tájolást tekintve a napsugárzás optimális kihasználhatóságát figyelembe véve déli oldalfekvés és megfelelő dőlésszögben kialakítva, illetve megfelelő teherbíró szerkezeten elhelyezve, mely tartószerkezet szintén a pályázat keretében került megvalósításra.

A felsorolt fejlesztések összessége biztosítja egyrészt a dolgozók munkahelyi környezetének optimális kialakítását, másrészt a munkavégzés ergonómiai követelményeinek való magasabb megfelelést, például a közlekedés, fűtés, és megvilágítás szempontjából, így hatékonyságunkat növelhetjük. Az energiatakarékosságot célzó fejlesztéseink az üzem által felhasználásra kerülő elektromos energia nagyarányú csökkentését, illetve megújuló energiával történő kiváltását eredményezi, ezáltal a CO2 kibocsátás csökkenéséhez is hozzájárulunk.