Kedvezményezett neve: “Fémsystem” Kereskedelmi és Vállalkozási Kft.

Projekt címe:
Oldalra eltolható alumínium zsalus árnyékolók prototípus fejlesztése és a gyártási feltételek kialakítása

Támogatás összege: 42 822 985 Ft

Támogatás mértéke: 66 %

Tervezett befejezés dátuma: 2019. július 30.

Projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.7-15-2016-02319

A projekt tartalmának bemutatása:

Napjainkban egyre elviselhetetlenebbé válik a nyári hőség, nagymértékben megnövekednek a hűtési költségek. Ismereteink szerint a külső árnyékolók hatásosabbak minden más megoldásnál, továbbá az általunk fejleszteni kívánt termék előállítási költségei megfelelő technológia alkalmazása esetén nem magasak, egyszerűen és könnyen szabályozható vele az árnyékolás, könnyen és olcsón automatizálható, esztétikus megjelenésű.

A termék újdonságtartalma az alkalmazandó anyagokban és a korszerű vasalatokban, valamint a korszerű rögzítés technikai elemek alkalmazásában rejlik, azok újdonságértékű kombinációjával valósulhat meg. A zsalu szerkezetileg a könnyű és korrózió szempontjából ideális alumínium profilok felhasználására alapul, modern felületkezelési eljárással kombinálva. Újdonság értékű az árnyékoló zsaluk automatizálása, úgy, hogy az épület felügyeleti rendszerekhez illeszthető legyen, a nap és évszaknak megfelelő használatát szabályozni lehessen. A gyártáshoz szükségesnek tartjuk egy korszerű, nagyteljesítményű megmunkáló központ beszerzését, amely vékonyfalú alumínium profilok megmunkálására alkalmas, számítógép vezérlésű és lehetővé teszi a gyártásirányítás korszerűsítését is. Ugyancsak szükséges egy CNC vezérlésű fúró-maró célgép beszerzése, amelyet a zsaluszerkezet acél elemeinek a megmunkálására alkalmazhatunk.

A projekt eredményeként egy olyan piacképes termék jön létre, amely oldalra eltolható porszórt alumínium árnyékoló zsalu egy, két és több szárnyú kivitelben, különböző méretben, színben, választhatóan kézi és automatikus működtetéssel. A termék felhasználható családi házak, társasházak, középületek árnyékolása, betörés és viharkárok elleni védelem esetén. A fejlesztés hozzájárul a cég folyamatos leterheléséhez, a termék gyártásával és forgalmazásával növelheti árbevételét és az eredményességét.