Kedvezményezett neve:“Fémsystem” Kereskedelmi és Vállalkozási Kft.Projekt címe:
Oldalra eltolható alumínium zsalus árnyékolók prototípus fejlesztése és a gyártási feltételek kialakításaTámogatás összege: 42 822 985 Ft

Támogatás mértéke: 66 %

Tényleges befejezés dátuma: 2019. július 30.

Projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.7-15-2016-02319

A projekt tartalmának bemutatása:

Napjainkban egyre elviselhetetlenebbé válik a nyári hőség, nagymértékben megnövekednek a hűtési költségek. Ismereteink szerint a külső árnyékolók hatásosabbak minden más megoldásnál,továbbá az általunk fejlesztett termék előállítási költségei megfelelő technológia alkalmazása esetén nem magasak, egyszerűen és könnyen szabályozható vele az árnyékolás, könnyen és olcsón automatizálható, esztétikus megjelenésű.

A termék újdonságtartalma az alkalmazandó anyagokban és a korszerű vasalatokban, valamint a korszerű rögzítés technikai elemek alkalmazásában rejlik, azok újdonságértékű kombinációjával valósult meg. A zsalu szerkezetileg a könnyű és korrózió szempontjából ideális alumínium profilok felhasználásán alapult, modern felületkezelési eljárással kombinálva. Újdonság értékű az árnyékoló zsaluk automatizálása, úgy, hogy az épület felügyeleti rendszerekhez illeszthető legyen, a nap és évszaknak megfelelő használatát szabályozni lehessen. A gyártáshoz egy olyan korszerű, nagyteljesítményű megmunkáló központ beszerzése valósult meg, mely vékonyfalú alumínium profilok megmunkálására alkalmas, számítógép vezérlésű és lehetővé teszi a gyártásirányítás korszerűsítését is. Továbbá beszereztünk egy CNC vezérlésű fúró-maró célgépet is, melyet a zsaluszerkezet acél elemeinek a megmunkálására alkalmazunk.

A projekt eredményeként egy olyan piacképes termék jött létre, amely oldalra eltolható porszórt alumínium árnyékoló zsalu egy, két és több szárnyú kivitelben, különböző méretben, színben, választhatóan kézi és automatikus működtetéssel. A termék felhasználható családi házak, társasházak, középületek árnyékolása, betörés és viharkárok elleni védelem esetén. A fejlesztés hozzájárult a cég folyamatos leterheléséhez, a termék gyártásával és forgalmazásával növelheti árbevételét és az eredményességét.